Veiligheidsprogramma afgerond met toegang voor fietsers/voetgangers tot de garage

Beste mede-eigenaren,

Gedurende de eerste helft van dit jaar heeft de VvE Lichttoren een vrij omvangrijk programma gedraaid om een aantal zaken te verbeteren aan de veiligheid voor de toegang van fietsers en voetgangers tot de parkeergarage  van de Lichttoren. Dit programma is uitgevoerd in nauwe samenwerking met de experts van bedrijf Eurokey/Mastermate.

 

De volgende punten zijn uitgevoerd:   

- buitendeuren waarvan bekend was dat er mankement mee was - of dat er een risico voor inbreken was - zijn nu voorzien van extra beveiliging. Dit waren voornamelijk de buitendeuren van het Torentje.

- de speciaal voor fietsers en voetgangers aangebrachte cylinder op de ingang van de garage is gerepareerd. Inbrekers hadden het slot aan de buitenkant vernield. Als U per fiets of lopend bent kunt U nu weer snel en gemakkelijk zonder afstandbediening met uw voordeursleutel naar binnen en naar buiten via de ingang/uitgang van de garage. Het hek gaat dan half open wat minder belastend is voor het hek. 

- de tussendeuren van hal -1 naar de garage zijn gerepareerd en een cylinder vervangen.

- een slot op de deur gezet in de ingang naast de lift naar het torentje en een deurdranger vervangen. Dit om toegang vanuit andere delen van het gebouw naar 5e verdieping te vermijden. 

- na een inbraak in een van de bergingen hebben we de toegang tot de berging aan de trapkant voorzien van een slot.

- een slot is gezet op de toegang van buiten vanuit het Torentje naar de 6e verdieping van het nieuwbouwgedeelte. 

- enige overgebleven deur met een potentieel probleem is de achterdeur van de hoofdingang. Inbrekers hebben een stukje metaal van 3x10 cm (rechtsonder) weggezaagd om zich toegang te verschaffen met een koevoet tot de deur.  Het zelfde is gebeurd bij de achterdeur van het Inntel Hotel.  We hebben dit gemeld als inbraakschade via de Hoofdvereniging bij de verzekeraar. Reparatie staat nog uit. 

 

Het Bestuur VvE Lichttoren

Copyright 2020

 

Sitebouw: m1chel